Lag-tävling på Skånsta ryttare

Igår va vi iväg på tävling. Dagen började dåligt, då vi fick leta efetr Rudys pass i 45 minuter. Till sist hittade vi det under massor med grejer i stallet. När vi äntligen hittat det, och ska åka. Kollar vi en extra gång så att allt stämmer med Garlic och Stens pass också. Då hittar vi inte Stens vaccinationsintyg. Så han var det bara att lasta av och ställa in i stallet igen.

På tävlingsplatsen hade vi lite bättre flyt iallafall. I förklassen stratde Hanna och Rusty först. Felfritt i grunder och ett pet i omhoppningen. Sen Var det Linas tur, tyvärr vägrade hon ut sig på fjärde hindet. Sen var det Mirahs och Garlics tur. De var felfria och vann klassen! Efter det starade Julia, hon fick 2 stopp och 2 tidsfel.

Efter första klassen peppade varandra inför lagklassen. regnet öste ner och hela banan var täckt av vatten. Först ut från vårat lag var Hanna och Rusty, hon fick en rivning. Efter det var det Julias tur, även hon fick en rivning. Efter Julia startade Lina i den här klassen jobbade hon på ordentligt men Rudy hade ingen enegi alls. Sist staratde Mirah och hon gick felfritt. Alla i laget var jätte duktiga och kämpade på ordentligt!

Laget slutade på en 10e plats av 16 startande lag. Eftersom att vi kom 4a på förra lagtävningen, ligger vi på gränsen till att gå till final. Det är bara att hålla tummarna!

Bilder kommer snart!

Miami Wice

Våran fina ponny Miami Wice åkte i tisdags förra veckan. Hon såldes till Wäsby ridskola efter 8,5 år hos oss.. Båda tjejerna har lärt sig rida på mimmi, men är nu för långa för henne. Vi köpte henne från en hästhandlare i Skåne. Vi hade sett en liten bild på henne på internet. Några bekanta i skåne åkte och kollade så att hästen fanns på riktigt. När det var bekräftat, kom hon upp med lastbil. Vi visste inte hur gammal hon var när vi köpte henne, men hästtandläkaren berättade att hon var 6 år. Under åren hos oss har hon tävlat lite grann med Mírah och Irma.  Sen gick hon med föl några år och nu det är året har hon tävlat med Maya. Hon är en kanonponny som många barn kommr ha roligt med på ridskolan. Vi är många som kommer att sakna Mimmi!
Bilder från när hon åkte

(foto: Irma)

RSS 2.0